• МНР: Фер и демократски избори ќе ја стават ЕУ интеграцијата на Македонија во преден план

  МНР: Фер и демократски избори ќе ја стават ЕУ интеграцијата на Македонија во преден план

  Најзначајно е изборниот процес да биде со највисок квалитет. На ова работиме посветено, бидејќи зависно од квалитетот на изборниот процес ќе се постави основа дали на база на претходните препораки на ЕК ќе може да се интензивира евроатланската интеграциска агенда на Република Македонија.

 • Министерот Павлески на Економскиот форум за Западен Балкан во Минхен

  Многу германски компании веќе ги препознаа и ги искористија инвестициските можности што ги нуди Македонија како идеална локација со најповолни фискални, даночни и оперативни можности кои ги подобруваат економиите на компаниите, правејќи ги поконкурентни и попрофитабилни на глобалниот пазар, истакна министерот за странски инвестиции Бил Павлески на Економскиот форум за земјите од Западен Балкан во Минхен.

 • Објавен тендерот за изградба на новиот Клинички центар во Скопје

  Објавен тендерот за изградба на новиот Клинички центар во Скопје

  Во официјалниот гласник на Европската унија е објавен тендерот за изградба на новиот Универзитетски Клинички центар „Мајка Тереза“ во Скопје. Инвестицијата само за изградба чини околу 70 милиони евра, а целокупната инвестиција за модернизирање на кампусот е во вредност од 128 милиони евра, рече денеска на прес- конференција во Порта „Македонија“, вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров.

 • Мисајловски: За одржување на регионалните патишта издвоени рекордни 22 милиони евра

  Мисајловски: За одржување на регионалните патишта издвоени рекордни 22 милиони евра

  Во завршна фаза се активностите за обнова на регионалниот пат Градско – Росоман – Дреново во должина од 12 километри, инвестиција во износ од 1,3 милиони евра. По целата должина на патот е поставен нов асфалт, а треба да се довршат уште стотина метри и да се постави нова патна сигнализација.