Граѓански буџет 2018

 

Министрите во Владата на Република Македонија, на прес-конференции го претставија предлог-буџетот за 2018 година.

 

1. Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев одржа прес-конференција на која презентираше дел од предлог буџетот усвоен од Владата кој се однесува на спроведување на економските политики и економскиот развој на земјата.

Презентација:

 

2. Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски на прес-конференција го презентираше граѓанскиот буџет за 2018 година и најави ефикасна јавна безбедност на граѓаните.

Презентација:

 

3. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски одржа прес-конференција која беше посветена на Предлог Буџетот за 2018 година за секторот земјоделство.

Презентација:

 

4. Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески на прес-конференција го презентираше граѓанскиот буџет за 2018 година и најави буџет за граѓаните, најмногу пари за капитални проекти.

Презентација: 

 

5. Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски на прес-конференција го презентираше граѓанскиот буџет за 2018 година и најави Буџет за професионален и дигитализиран, административен и радиодифузен сервис за граѓаните. 

Презентација: 

 

6. Министерката за образование и наука, Рената Дескоска на прес-конференција го презентираше граѓанскиот буџет за 2018 година и најави Буџет за поквалитетно образование и подобри услови за сите.

Презентација: 

 

7. Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска на прес-конференција го презентираше граѓанскиот буџет за 2018 година - растат средствата за АРМ, се намалуваат непродуктивните расходи.

Презентација:

 

8. Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска на прес-конференција го презентираше граѓанскиот буџет за 2018 година - повеќе пари за детски градинки и минимална плата, укинати нерационални трошоци.

 Презентација:

 

9. Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски на прес-конференција го презентираше граѓанскиот буџет за 2018 година - развој на културата за сите граѓани.

 Презентација:

 

 

10. Министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу на прес-конференција го презентираше граѓанскиот буџет за 2018 година - Буџет за поттикнување на рамномерен регионален развој и намалување на непродуктивните трошоци.

 

MK