Архива

Министерството за информатичко општетсво и администрација воведува ИСО 9001 стандард

Министерството за информатичко општество и администрација почна процес за воведување ИСО 9001 стандардот преку кој најавува зголемување на задоволството на корисниците на услугите и на вработените.
- Сертифицирањето е дел од постојаните напори за реформа на јавната администрација и подобрување на нејзината ефикасност и ефективност. МИОА како главен носител на реформата ги поттикнува и сите државни и јавни институции да воведат такви стандарди, истакна денеска на прес-конференција министерот за информатичка технологија и јавна администрација Иво Ивановски.

Поставен камен темелник за изградба на автоматизирана катна гаража во центарот на Скопје

Автоматизирана катна гаража „Мал ринг“, која треба да обезбеди 280 паркинг места, почна да се гради денеска до објектот на АД МЕПСО во центарот на Скопје, со вкупна површина од 8.222 метри квадратни и висина од 29 метри.
Во изградбата на гражата, чиј камен темелник го постави денеска премиерот Никола Груевски, Јавното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простор ќе инвестира 5,8 милиони евра.

Груевски: Илинден е датум кога Македонија слави за успехот и за храброста

Македонски народе ние не сме дрво без корен, нашата борба за слобода и напредок е заснована на историски континуитет на преплетување на идејните вредности на двата Илиндена, на избликот на националниот креативен потенцијал, на пркосот на духот желен за слобода, на храброста запечатена со победа. Тоа го порача премиерот Никола Груевски денеска на прославата во Меморијалниот центар „Пелинце“, по повод државниот празник Илинден и 67-годишнината од одржувањето на заседанието на АСНОМ.

Камен-темелник за изградба на училишна спортска сала во Петровец

Во ОУ „Кочо Рацин“ во село Петровец попладнево почна изградба на училишна спортска сала во која по девет месеци ќе спортуваат 800-те ученици и ќе се рекреираат жителите од општината Петровец. Камен-темелникот го постави премиерот Никола Груевски, заедно со министерот за образование и наука Панче Кралев и градоначалникот на општина Петровец Борче Митевски.

Pages