• Обраќање на премиерот Емил Димитриев по повод 2 Август - Илинден

  Обраќање на премиерот Емил Димитриев по повод 2 Август - Илинден

  Почитувани присутни,
  Почитувани претставници на Македонската Православна Црква-Охридска Архиепископија,
  Почитувани претставници на верските заедници,
  Почитувани претставници на Собранието, на Владата, на општините,
  Почитувани претставници на дипломатскиот кор,
  Почитувани граѓани ...

 • Говорот на премиерот Никола Груевски во ООН

  Почитуван претседател на 70-то Генерално собрание на Обединетите нации, Почитуван Генерален секретар на Обединетите нации, Ваши екселенции, Дами и господа . . .

 • Обраќање на премиерот Груевски по повод Денот на независноста

  Дами и господа,
  Почитувани пријатели,
  Почитувани присутни,
  Денеска е 8-ми септември. Денес ја прославуваме дваесет и четвртата годишнина од формирањето на независна, суверена и слободна Република Македонија.

 • Обраќање на премиерот Никола Груевски на одбележувањето на Денот на Републиката

  Почитувани граѓани,
  Денес сме собрани тука на ова место пред споменикот на Методија Андонов Ченто на централниот градски плоштад, плоштадот Македонија, во главниот град на слободна, независна и суверена Република Македонија, да го одбележиме националниот празник 2 август...

 • „Почитувај ги правилата, почитувај го животот“ -кампања за безбедност во сообраќајот

  Владата на Република Македонија од денес па во наредниот период започнува со сеопфатна кампања за безбедност во сообраќајот чија првенствена цел е да се влијае врз подигнување на свеста на граѓаните учесници во сообраќајот за почитување на пропишаните правила и прописи.

 • Обраќање на премиерот Никола Груевски на Пелинце

  Денес одбележуваме 70 години од АСНОМ и 111 години од Илинденското востание.
  Денес на овој историски ден, сакам да изразам почит кон сите генерации, кои во различни периоди во нашата историја, низ различни предизвици, делејќи судбини и давајќи големи жртви, се изборија за суверена, самостојна и независна Македонија. Нивниот сон е наша реалност! Нивната жртва е наша обврска!

 • Обраќање на премиерот Никола Груевски на промоцијата на концептот Менаџмент етика

  Денеска се собравме на овој несекојдневен настан со цел да се потсетиме на некои вредности кои се пред се човечки, а секако и професионални, длабоко поврзани со Вашата работа и функција, а кои се дел од вредностите на етичките норми на однесување...

 • Груевски:Обновената препорака признание за остварените резултати

  Обновената препорака на ЕК за почеток на пристапни преговори претставува признание за остварените резултати во изминатата година и сработеното од страна на институциите, администрацијата, политичките и општествени чинители. Република Македонија очекува дека и земјите членки во Советот на ЕУ ќе се раководат од овие аргументи, од заедничкиот интерес на Унијата и во декември, ќе донесат одлука за почеток на преговорите, изјави вечерва премиерот Никола Груевски.

 • Обраќање на премиерот Никола Груевски пред стопанските комори

  Денес, слично како и минатата година ова време, по покана на стопанските комори, тука сум заедно со Вас, сопственици, директори, менаџери на над 700 компании во Република Македонија, како домашни така и странски, поголеми, средни, помали, постари и понови, извозни и увозни, трговски, индустриски, производни, услужни, финансиски и од сите сектори на економијата.

 • Обраќање на премиерот Никола Груевски на Мечкин Камен

  Почитувани,
  Браќа часот е велик ... Примерот за саможртвување е пред нас. Да докажеме дека сме корави Македонци, упорни борци и доблесни синови на родината. Од височините на Бела Вода, Македонија ќе го гледа нашиот подвиг.

Pages