• Премиерот Никола Груевски гостин во Дневникот на телевизија Сител (Видео)

  Целото интервју на премиерот Никола Груевски во Дневникот 2 на телевизија Сител.

 • Спиро Ристовски заменик министер за образование и наука

  Вложувањата во образованието и повисоките стандарди се заедничка инвестиција за иднината на младите, изјави заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски во интервју за МИА.

 • Одобрени над 20 милиони евра субвенционирани станбени кредити

  Проектот „Купи куќа, купи стан“ досега го реши прашањето на околу 600 семејства за да дојдат до сопствен дом, а државата помогна со 3,5 милиони евра субвенции.
  Ова го истакнува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески во интервју за МРТ.

 • Иднината на Македонија е во НАТО и ЕУ

  ... многу јасно кажав дека иднината на Македонија е во НАТО и ЕУ. Патем речено тоа го имаме демонстрирано и преку бројните наши учества во НАТО и ЕУ мисиите, како што се мисиите во Авганистан, Ирак, БиХ итн.Значи ниту јас ниту владата немаме дилеми по ова прашање, изјави премиерот Никола Груевски во интервју за Press24.

 • ВИДЕО: Новогодишно обраќање

  Новогодишно обраќање на Никола Груевски, претседател на Владата на Република Македонија

 • Ристовски: Реформите се основа за градење општество базирано на знаење

  Заменик-министерот за образование, Спиро Ристовски, во интервјуто за неделникот „Република“ зборува за потребите од пакетот реформи во образованието, за начинот на кој ќе бидат спроведени новите мерки и за очекувањата.

 • Премиерот Никола Груевски во интервју за ТВ Алфа

  - Државниот испит за студентите ќе се полага од 2017 година,- Платите на специјалистите ќе се зголемат за 25 отсто,-Парите од заштедите во здравството, во минатото оделе како екстра профити,-УЈП ќе продолжи со контролите

 • Премиерот Никола Груевски во интервју за ТВ Сител

  -Државниот испит значи да за знаење, стоп за купени дипломи, -Странските инвестиции донесоа 11.000 вработувања, нови 13.000 се во најава, - Поглаварот на ИВЗ се постави како партиски и политички, а не верски лидер, - Работиме на решање на проблемите на граѓаните, не се занимаваме со бомби како Заев,-Работиме на гасификацијата која ќе ги намали трошоците на домаќинствата и бизнисот.

 • Грција има две позиции, една официјална, една неофицијална

  Неодамна заврши берлинскиот самит, за него имаше различни очекувања и анализи, кои одеа од една до друга крајност.Таму се случија три панели посветени на економијата и на политиката, средби зад затворени врати, декларација толкувана како четири задачи за регионот.Но што, всушност, донесе Берлин?

 • Грижата за нај­ран­ли­ви­те е при­о­ри­тет

  Ва­кви­те слу­чаи ме по­го­ду­ва­ат. На служ­би­те од со­ци­јал­на­та за­шти­та, на на­ши­те уста­но­ви, при­мар­на цел им е гри­жа­та за со­ци­јал­но ран­ли­ви­те ка­те­го­рии - ве­ли ми­ни­сте­рот за труд и за со­ци­јал­на по­ли­ти­ка, Ди­ме Спа­сов, по ин­фор­ма­ци­ја­та за трет­ма­нот на глу­во­то мом­че во Ба­ња Бан­ско, во интервјуто за неделникот „Република“.

Pages