• Министерот Тодоров во посета на штипската Клиничка болница

  Министерот за здравство Никола Тодоров, заедно со американски консултанти и македонски економски и медицински експерти пристигна во Клиничката болница во Штип, каде во наредните пет дена ќе се запознава со проблемите.

 • Бесими: Буџетот за одбраната во 2012 поголем за 9 отсто

  Во отчетот за сработеното во претходните 100 дена, министерот Бесими истакна дека со уште поголем интензитет и подготвеност ќе продолжат со остварување на стратешките цели на Република Макеоднија во одбраната и безбедноста.

 • Работилница за улогата на невладиниот сектор за преговори за пристапување во ЕУ во областа на животната средина

  Невладиниот сектор претставува партнер со кој заедно ќе се заложиме да постигнеме одржлив развој и да ја оставриме целта за полноправно членство на Република Македонија во Европската унија, истакна министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми на отворањето на работилницата „Преговори за пристапување во ЕУ во областа на животната средина и улогата на невладиниот сектор“.

 • Министерот Тодоров ја посети Градската општа болница „8 Септември“

  Околу 50-тина пациенти веќе направија прегледи со магнетна резонанца во Градската болница. Во изминатиов период медицинскиот кадар се оспособи да работи на овој апарат, изјави министерот за здравство Никола Тодоров, кој денеска ја посети Градската општа болница „8 Септември“.

 • Адеми: Заштита на животната средина, приоритет на МЖСПП

  Заштитата на животната средина и одржливиот развој се меѓу водечките приоритети на Министерството за животна средина и просторно планирање, како и обезбедување на основното право на човекот да живее во чиста и здрава средина, истакна на денешната прес-конференција ресорниот министер планирање Абдилаќим Адеми по повод 100-те дена од работата на Владата.

 • Положено цвеќе по повод 13 ноември, Денот на ослободувањето на Скопје

  Делегацијата на Владата беше составена од вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски, министерот за животна средина и просторно планирање Абулаќим Адеми и заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Зоран Коњановски

 • Вицепремиерот Пешевски на средба со штипските бизнисмени

  Вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски денеска оствари средба со дваесетина бизнисмени од Штип и соседните градови со цел директно да се информира на кој начин и со кои мерки дополнително треба да се подобри бизнис климата.

 • Во Карбинци пуштено во употреба реконструирано училиште и водоснабдителен систем

  Вицепремиерот задолжен за економски прашања Владимир Пешевски и градоначалникот на општина Карбинци, Васил Богдански денеска пуштија водоснабдителен ситем со техничка вода за селото Горни Балван. Министерот за образование и наука Панче Кралев и градоначалникот на општина Карбинци, Васил Богдански денеска го пуштија во употреба реконструираното подрачно училиште во село Крупиште.

 • Тодоров: Најголем дел од клиниките со добра санитарна состојба

  По спроведени инспекциски контроли за хигиенските услови на скопскиот клинички центар, кај најголем број клиники, односно кај 17, е констатирана добра санитарна состојба, а кај четири сериозно нарушување, за што директорите ќе бидат казнети два месеци по 15 проценти од платата.

 • Глувите и наглуви лица од денеска ќе се информираат од дневникот на знаковен јазик на МТВ

  Oколу 6000 глуви и наглуви лица од денеска навремено и целосно ќе добиваат информации од земјата и светот од дневникот на знаковен јазик кој ќе се емитува на јавниот радио дифузен сервис Македонска телевизија.

Pages