Премиерот Заев ќе го отвори дводневниот 39-ти состанок на Одборот на Глобален Фонд

Среда, 9 мај, во 08:30 часот во хотелот Александар Палас, претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев ќе го отвори дводневниот 39-ти состанок на Одборот на Глобалниот фонд против ХИВ, маларија и туберкулоза.

На состанокот ќе присуствуваат 300 делегати од целиот свет. Покрај премиерот Заев, воведно обраќање ќе има и министерот за здравство на Република Македонија, д-р Венко Филипче.

Календар Влада: 
Среда, Мај 9, 2018 - 08:30 to 09:30