Министерот Алити присуствуваше на централната манифестација за Денот на Армијата

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, со покана од претседателот на Република Северна Македонија, г. Стево Пендаровски, присуствуваше на централната манифестација за годишнината од Денот на Армијата.

Армијата на Република Северна Македонија продолжува со напорите да придонесе за безбедноста и одбраната на земјата, гарантирајќи ја благосостојбата на нашите граѓани.

Вреди да се напомене дека оваа армија сега е дел од најмоќната воено-политичка НАТО алијанса, која силно се развива и модернизира, за да обезбеди демократија, што го отвора патот за понатамошна европска интеграција.