Џери Наумоф

Џери Наумоф положи свечена заклетва како министер без ресор во Владата на Република Македонија на 29 мај 2013 година во Скопје, Република Македонија. Роден е на 28 август 1957 година во Колумбус, Охајо САД, а неговите корени потекнуваат од с. Ѓавато, Р. Македонија.

Професионално искуство

мај 2013 –

 •          Министер без ресор задолжен за привлекување странски инвестиции

1993-мај 2013

 •          Основач и претседател на Naumoff Group, Inc., советодавна фирма за управување со ризик во Чикаго, Илиноис, САД
 •          Номиниран во Бордот на директори, Македонија 2025
 •          Номиниран од страна на сенаторот на САД, Марк Кирк во европскиот Советодавен одбор претставувајќи ја Македонско-Американската заедница во регионот на Чикаго
 •          Номиниран во Советодавното тело на Обединетата македонска дијаспора

2001-2008

 •          Коосновач на NSR International, LLC (d.b.a. Pelagonia), сопствена трговска марка Европска минерална вода, Чикаго, Илиноис

1998

 •          Основач на Communicare, Inc,  веб-базирана самоуслужувачка апликација за човечки ресурси, Чикаго, Илиноис

1991-1993

 •          Генерален директор, Бенефиции на вработените и комерцијално осигурување, Thilman & Filipinni ДОО, Чикаго, Илиноис

1989-1991

 •          Извршен потпретседател, финансиски услуги, Mesirow Financial, Чикаго, Илиноис

1985-1989

 •          Регионален менаџер за  бенефиции на вработените, Национална корпорација Линколн, Чикаго, Илиноис
 •          Назначен од страна на извршниот директор на "Советодавниот совет на претседателот" во 1988 година
 •          Доделена национална "Канцеларија на годината" во 1986, 1987

1980-1985

 •          Претставник на групно пензиско и пензиско осигурување, Грејт Вест Лајф, Филаделфија, Пенсилванија
 •          Претставник на групно и пензиско осигурување, Грејт Вест Лајф, Индијанаполис, Индијана
 •          Доделени награди "Груп 200 награда" во 1981 година, 1982 година за производство на 200% од продажната цел

 

Образование и обука

2009-2013

 •          Спонзорирани и презентирани две едукативни семинари за бизнис лидери за Заштита на пациентите и достапна нега на постари лица, Чикаго, Илиноис
 •          Програма за обука Лидерство на Извршниот директор, Вистаж Интернационал, Чикаго, Илиноис
 •          Член на приватниот бизнис клуб, Сојуз лига Клуб на Чикаго

1996

 •         Универзитет Темпл, Филаделфија, Пенсилванија
 •          Школа за Бизнис и Менаџмент, Министерството за здравство
 •          Сертификат за Специјален курс , "Планирана грижа со животни намирници : Како да се развијат директни договори за купопродажба"

1994

 •          Објавени статии во врска со реформи во здравството и самофинансирање во здравството во "Business Insurance Magazine"
 •          Предавач во работилница на клучни извршни директори на Четвртата годишна конференција за безбедност во градежништвото во врска "24-часовно управување со ризици"

1984

 •          Американски Асоцијации за управување, Државен просветен Закон Њујорк
 •         Концентрирана програма на студии во областа на професионалноит менаџмент, "Теренско управување со агенти за продажба"

1977-1980

 •          Диплома за бизнис администрација и маркетинг
 •          Доделена целосна стипендија (Фудбал)
 •         Државен универзитет Бол - Mанси, Индијана