Арлинд Зеќири

АРЛИНД ЗЕЌИРИ – Министер за странски инвестиции

Дата на раѓање: 19 октомври1983 година

Место на раѓање: Тетово

 

Образование:

 • 2012 Положено правосуден испит 
 • 2007-2010 International University IU, Напреден Магистар по дипломатија и стратешки студии (Виена, Австрија) ;
 • 2010-2011 Megatrend University, Магистер по економија од областа на гео-економијата и регионални студии (Белград, Србија) ;
 • 2002-2007 Универзитет на Југоисточна Европа, специјалист по кривично право, дипломиран  правник (Тетово, Македонија) .

 

Работно искуство:

 • 2013 - 2016 Економски промотер во Швајцарија, Берн;
 • 2013 В.Д Раководител во Центарот за развој на Полошкиот плански регион, Тетово, Македонија;
 • 2012-2013 Соработник за меѓународни односи, Стопанска комора на Северо-Западна Македонија, Скопје, Македонија;
 • 2012-2013 Вонреден Асистент на Државниот Универзитет во Тетово, Македонија;
 • 2012-2013 Регионален консултант, Lansky Ganzger Partner (LGP) Attorneys, Македонија – Австрија;
 • 2011-2012 Соработник, König Rechtsanwälte Attorneys, Виена, Австрија;
 • 2010 Стажант, OSCE Gender Section, Виена, Австрија;
 • 2010 Стажант, Амбасада на Р. Македонија, Виена, Австрија;
 • 2009 Регионален проект консултант, DIWI Consult International, Есен, Германија;
 • 2007-2008 Приправник, Основен суд Тетово, Македонија;
 • 2005-2007 Заменик-претседател, Менаџмент клуб, Универзитет на Југоисточна Европа, Тетово, Македонија;
 • 1994-2002 Волонтер, Црвен Крст, Тетово, Македонија.

 

Познавање на јазици:

 • Албански;
 • Македонски;
 • Англиски;
 • Германски,
 • Турски.