Заменик генерален секретар

1-Лични податоци


 

 • Име и Презиме: Тахир Хани

 • Место на раѓање: Велешта ,Струга

 • Брачна Состојба: Женет,татко на три деца


 

2-Образование

 


 

 • Средно образование:”Нико Нестор“ -Струга

 • Високо Образование : Државен Универзитет во Тетово–Дипломиран Правник

 

 

3.Работно Искуство

 

 

 • 2000-2005 Градоначалник на Општина Велешта

 • 2005-2006 Директор на ЈП-Комунално-Струга

 • 2006-2008 Пратеник во Собранието на Р.Македонија

 • Комисија за Уставни Прашања-Член

 • Комисијата за Безбедност и Контраразнузнавање и на Агенцијата за Разузнавање-Член

 • 2008-2011 Пратеник и координатор на пратеничката група на ДУИ во Собранието на Р.Македонија

 • Зам.Министер во Министерство за Транспорт и Врски 2011-2013

 • Министер за локална самоуправа 2013-2014

 • Комисија за Уставни Прашања-Член

 • Комисија за Транспорт и Врски -Член

 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министреството за Внатрешни Работи и Министерството за Одбрана-Член


 

 

4-Други Активности

 

 

 • Управен одбор на Парламентарната мрежа За комуникација со граѓаните - Преседател

 

 

 

5-Политички Активности

 

 

 • Член на преседателство на Демократската Унија за Интеграција

 • Преседател на секретариатот за Меѓупартиски активности при Деморактската Унија за Интеграција

 

6-Јазици

 

 

 • Албански Јазик-(мајчин)

 • Македониски Јазик

 

 

7 -Компјутерски Вештини

 

 

 • Мирософт офис ( word,exel )