Говори и интервјуа

Интегрално пренесени говори и интервјуа на Претседателот на Владата на Република Македонија и министрите на Владата.

Премиерот Заев гостин во дебатната емисија „Топ Тема“ на телевизија Телма

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, вчера беше гостин во дебатната емисија „Топ тема на ваша страна“ на телевизија Телма.

Гостување на претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, на емисијата 24 Отворено, на ТВ 24 Вести

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, во рамките на неговото гостување на емисијата 24 Отворено, на темата “100 дена Влада”, одговараше на прашања од бизнисмени, аналитичари, граѓански активисти и новинари, синдикалци.

Премиерот Заев во воведното обраќање на Самитот во Подгорица: Испраќаме регионална порака до НАТО и светот, членството е наша заедничка иднина!

Интегрален текст од денешното обраќање на премиерот Зоран Заев на Самитот на земјите членки на Јадранската повелба во Подгорица каде што учествува и Потпретседалот на Соединетите американски држави, Мајкл Ричард Пенс.

Премиерот Заев за Илинден: Да бидеме заедно, има светла иднина за нашата Република Македонија

Интегрален текст од обраќањето на Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, по повод 2 август, Денот на Илинденското востание, Денот на АСНОМ, денот на нашата држава, Република Македонија.

Премиерот Заев на Самитот на шефови на држави во Трст: Македонија ќе придонесе кон регионален и европски развој

Интегрален текст и фотографии од обраќањето на претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев во Трст на Самитот за Западен Балкан (Централен настан на самитот)

Премиерот Заев на средба со граѓанскиот сектор: Владата го вклучува целото општество во реформскиот процес за евро-атлантските интеграции

Јас би зборувал отворено заради тоа што со граѓанското општество, овие теми коишто денеска сакаме да бидат старт на операционализација се многу јавно и транспарентно отворени и навистина општеството ни е напеналено за самиот почеток на реформскиот важен процес за Р.Македонија . . .

Премиерот Заев на Конференцијата на ОН: Еднакви можности за жените и мажите е висок приоритет на новата Влада!

Почитувани граѓани, почитувана постојана координаторке на Обединетите нации во Македонија, г-ѓа Луиза Винтон, почитувани организатори од Обединетите нации, почитувани присутни од Министерството за труд и социјална политика, гости, новинари,

Премиерот Заев кон граѓаните и енергетската заедница: Владата силно ќе се насочи кон поевтина струја и развој на домашните енергетски капацитети!

Почитувани присутни, претседателке на Инженерската институција на Македонија којашто е организатор на оваа Конференција, претставници на амбасадата на САД, госпоѓо заменик амбасадор, претставници на енргетските компании во Македонија ...