Седници на Влада

Дневни редови, соопштенија и одлуки од седниците на Владата на Република Македонија.

Владата ја одржа 30-тата седница: Министерствата на мини скрининг за обнова на препораката за преговори со ЕУ; МВР во набавка на нови униформи и опрема; Владата ќе го прецизира начинот на ангажирање на државните службеници со совети и комисии

Владата на Република Македонија денеска ја одржа 30-тата седница со повеќе точки на дневниот ред.

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 30-та седница

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 30-та седница, со повеќе точки на днeвниот ред од интерес на граѓаните.

29та Седница на Влада: Формирана меѓуресорска група за реформи на постапката за следење на комуникациите; Се забрзува постапката за реализација на проектот „Регистар на население“; Одлука за забрзување на постапката за обештетување од непогодите во 2016 г

Владата на Република Македонија денеска ја одржа редовната, 29 седница, со повеќе точки од јавен интерес на дневниот ред.

Владата денеска ќе ја одржи својата 29 редовна седница

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 29 седница, со повеќе точки на дневниот ред од посебен интерес за граѓаните.

Од 28 седница на Владата на РМ: Предлог-законот за амнестија пуштен во владина процедура; Се преземаат поконкретни мерки за справување со загадениот воздух; Зголемени се платите во градинките; Се укинува надоместокот за информации од јавен интерес

Владата на својата денешна, 28 седница, го разгледа и усвои Предлог-законот за амнестија и им препорача на Министерството за правда и на службите во владата да ги обезбедат условите за увид во предлог текстот на законот до засегнатите министерства, како и до пошироката јавност.

Владата ја одржа 27 седница: Одобрен е анекс договор за финиширање на автопатот Миладиновци-Штип; Обезбедени финасии за непречено работење на Колска; Препораки за излезни решенија за затекнатата состојба во ЕЛЕМ

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата редовна 27 седница со повеќе точки од посебен интерес на дневниот ред.

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 27 седница

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 27 седница со повеќе точки на дневен ред од посебен интерес за граѓаните.

 

25-та седница на Владата на РМ: Ќе се симне тајноста на договорите со странските компании, се продолжува рокот за легализација на дивоградбите, се намалува јавниот долг, обезбеден е механизам за поддршката за годишен одмор за работниците со ниски приходи

25та седница на Владата на Република Македонија со повеќе точки на дневниот ред, од посебен интерес за граѓаните.

Владата на Република Македонија ја одржува 25 седница, министерот Сугарески ќе одржи прес конференција

Владата на Република Македонија денеска (29 август 2017 година), ја одржува својата 25-та седница. На дневниот ред на седницата се повеќе точки од посебен интерес за граѓаните.

24-та седница на Владата на РМ: Одлука за постапка за именување на Јавен обвинител на РМ; Се стопираат владините реклами; Национална стратегија за дијаспората; Иницијатива за усвојување на програма за лична асистенција на лица со телесна попреченост

Соопштение за 24-тата седница на Владата на Република Македонија.

Pages