Музафер Бајрам

Функција: 
Министер без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите
Е-пошта: 
Muzafer.Bajram@gs.gov.mk
Фејсбук страница: 
Твитер профил: 
Инстаграм профил: 
Биографија: 

Веб-страница на министерот: https://www.mbr-ds.gov.mk/

Јавни контакти на министерот: 02 3118 022

 

Листа на вработени во кабинетот на министерот Музафер Бајрам

Зурија Мемедова - Советник
е-маил: Zurija.Sait@gs.gov.mk
тел: +389 02/3118-022

Елена Мирчевска - Кабинетски службеник
е-маил: Elena.Mircevska@gs.gov.mk
тел: +389 70/391-173

Сабина Зекир - Технички асистент
е-маил: Sabina.Zekir@gs.gov.mk
тел: +389 02/3118-022

Антун Бемарариќ - Советник
е-маил: Antun.Belamarik@gs.gov.mk
тел: +389 70/409-529

Сенада Ламовска - Советник
е-маил: Senada.Lamovska@gs.gov.mk
тел: +389 71/311-304

Мерсиха Усеин - Посебен советник
е-маил: Mersiha.Usein@gs.gov.mk
тел: +389 02/3118-022

Аздријан Мемедов - Лице за односи со јавност
е-маил: Azdrijan.Memedov@gs.gov.mk
тел: +389 70/629-533

 

Музафер Бајрам е роден на 22 октомври, 1983 година во Скопје. Оженет, татко на две деца. Високо образование завршува на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на правниот факултет Јустинијан I. Моментално е магистрант при истиот факултет во областа на граѓанското право.

Своето прво работно искуство го стекнува како проектен асистент во невладината организација „ЛИЛ“ каде што е инволвиран во низа проекти наменети за интеграција и унапредување на состојбата на Ромите во Република Македонија. Во времетраењето на неговиот ангажман во оваа организација успешно беше спроведена кампањата за цивилна регистрација, социјална заштита и имунизација на Ромите од најранливата категорија.

Работел како волонтер и приправник во неколку адвокатски канцеларии, се до неговото вработување како помлад соработник во Секретаријатот за спроведување на Охридскиот рамковен договор. Оваа функција ја извршувал четири години.

Во 2015 година го започнува својот ангажман исто како помлад соработник во Министерството за Животна средина и просторно планирање, во секторот за Европска унија.