Учество и обраќање на премиерот Зоран Заев на научната конференција „Идни предизвици на економскиот развој и економските политики на Република Македонија“

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев во четврток (04.10.2018) ќе присуствува и ќе се обрати на научната конференција „Идни предизвици на економскиот развој и економските политики на Република Македонија“ организирана од Македонската Академија на науките и уметностите во соработка со Народна банка на Македонија, Влада на Република Македонија и Стопанска Комора на Македонија со почеток во 10:00 часот во хотел Белви во Охрид. На научната конференција ќе се обратат и заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев и министерот за финансии, Драган Тевдовски.

Календар Влада: 
Четврток, Октомври 4, 2018 - 10:00 to 11:00