Изјави за медиуми и работна посета на локација на која се монтира заштитино јаже со оптика на далекувод од преносната мрежа на МЕПСО

Во недела (25.11.2018) во 12:15 часот, Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски и директорот на МЕПСО, Сашо Василевски ќе реализираат работна посета на локација на која се монтира заштитно јаже со оптика на далекувод од преносната мрежа на МЕПСО во Струмица (ТС „Струмица 1“ , булевар „Гоце Делчев“ спроти бензинска пумпа „Бензоил“).

Во рамки на овој настан предвидени се изјави за медиуми на премиерот Заев, министерот Манчевски и директорот Василевски.    

Календар Влада: 
Недела, Ноември 25, 2018 - 12:15 to 13:15