Учество и обраќање на претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев на првата јавна дискусија за нацрт-амандманите за измени на Уставот на Република Македонија

Денеска (5.12.2018, среда) со почеток во 16:30 часот, во Свечената сала во Владата на Република Македонија, премиерот Зоран Заев ќе учествува и ќе се обрати на првата јавна дискусија за нацрт-амандманите за измени на Уставот на Република Македонија.

Покрај премиерот Заев, говорници ќе бидат и универзитетските професори Владо Поповски и Љубомир Фрчкоски.

Во дискусијата ќе учествуваат претставници на експертската јавност.

Календар Влада: 
Среда, Декември 5, 2018 - 16:30 to 18:00