Одбележување на 8 Декември - Св. Климент Охридски

Во сабота (08.12.2018) по повод свеченото одбележување на празникот 8 Декември - Св. Климент Охридски, делегација на Владата на Република Македонија, во чиј состав ќе бидат министерот за образование и наука, Арбер Адеми, министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски и министерот задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија, Аксел Ахмедовски, во 10:30 часот, ќе положи венец свежо цвеќе пред споменикот Св. Климент Охридски во НУБ „Св. Климент Охридски“.

Календар Влада: 
E shtunë, Dhjetor 8, 2018 - 00:00 to 23:45