Обраќање и изјава на претседателот на Владата на РМ, Зоран Заев на Националната конференција за градоначалници „Децентрализација: Патот што претстои“ во организација на ЗЕЛС и ОБСЕ

Во петок (14.12.2018) со почеток во 10:00 часот, Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев ќе има воведно обраќање на Националната конференција за градоначалници „Децентрализација: Патот што претстои“, којашто ќе се одржи во конференциската сала 4, во хотел Александар Палас.

По завршување на работниот затворен дел од средбата, во 11:30 часот во Банкет салата (фоаје) Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и претседателот на ЗЕЛС и градоначалник на град Скопје, Петре Шилегов ќе дадат изјави за медиумите.

Календар Влада: 
Friday, December 14, 2018 - 10:00 to Saturday, December 15, 2018 - 11:45