Присуство и обраќање на премиерот Заев и на министерот Филипче на Националниот форум за здравство

Во среда (13.02.2019), Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и министерот за здравство, Венко Филипче ќе учествуваат и ќе имаат свои воведни обраќања на Националниот форум за здравство, „За поздрав живот: Патот до квалитетна и ефикасна примарна здравствена заштита во Република Македонија“. На форумот воведно обраќање ќе има и Ханс Клуге, директор на оддел за здравствени системи и јавно здравје во рамки на Светската здравствена организација.

Календар Влада: 
Wednesday, February 13, 2019 (All day)