Присуство и обраќање на премиерот Заев на настан за презентација на резултати од проект за намалување на смртноста на мајките и новороденчињата

Во петок (08.03.2019), Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев ќе присуствува и ќе се обрати на настан на којшто ќе бидат презентирани резултатите од заедничкиот проект на Владата, Министерството за здравство, Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи и Фондот за население на Обединетите Нации, за намалување на смртноста на мајките и на новороденчињата.

На настанот свое обраќање ќе има и министерот за здравство, Венко Филипче.

Календар Влада: 
Петок, Март 8, 2019 - 11:00 to Сабота, Март 9, 2019 - 11:45