Учество на премиерот Заев на комеморативна свеченост по повод одбележување на 76 години од депортацијата на македонските Евреи и официјално отворање на музејската поставка во Меморијалниот центар на холокаустот

Во понеделник (11.03.2019), со почеток во 12:30 часот во Националната установа „Македонски народен театар“, Скопје, премиерот Зоран Заев ќе учествува и ќе се обрати на комеморативна свеченост по повод одбележување на 76 години од депортацијата на македонските Евреи во нацистичкиот логор Треблинка.

По свеченоста, во Меморијалниот центар на холокаустот официјално ќе се отвори постојаната музејска поставка.

Календар Влада: 
Monday, March 11, 2019 - 12:30 to Tuesday, March 12, 2019 - 13:45