Состанок на Интересорската работна група за животна средина и изјави за медиумите

Во четврток (02.05.2019), во Клубот на пратеници ќе се одржи состанок на Интересорската работна група за животна средина, чиј координатор е заменик-министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули.

Покрај него, на состанокот ќе присуствуваат и претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, министерот за финансии, Драган Тевдовски, директорот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимоски, како и Викторија Аврамовска-Мадиќ, секретар на Град Скопје.

Во 14:40 часот се предвидени и изјави за медиумите.

Календар Влада: 
Thursday, May 2, 2019 - 14:30 to Friday, May 3, 2019 - 14:45