Премиерот Заев ќе се обрати на прием по повод „Ден на македонскиот јазик“

Во понеделник (06.05.2019), во Свечената сала во Владата на Република Северна Македонија ќе се одржи прием по повод одбележување на Денот на македонскиот јазик, на кој свое обраќање ќе има премиерот Зоран Заев. 

Го покануваме вашиот медиум да сними инсерти во 11:30 часот и да ги проследи изјавите за медиуми предвидени во 11:40 во холот пред Свечената сала. 

Календар Влада: 
E hënë, Maj 6, 2019 - 11:30 to 12:30