Настан по повод 9-ти Мај - Ден на победа над фашизмот и Ден на Европа

Владата на Република Северна Македонија организира настан по повод 9-ти Мај - Ден на победа над фашизмот и Ден на Европа. На настанот свое обраќање ќе имаат претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, претседателот на главниот одбор на Сојузот на борците од НОБ Никола Стојански и потпретседателот на главниот одбор на Сојузот на борците од НОБ Борко Зафировски. 

Настанот ќе се одржи во дворот на Владата на Република Северна Македонија, пред споменикот на Ослободителите на Скопје, со почеток во 14:00 часот.

Календар Влада: 
Четврток, Мај 9, 2019 - 14:00 to Петок, Мај 10, 2019 - 14:45