Прес-конференција на портпаролот на Владата на Република Северна Македонија, Хоџа придружуван од директорот и заменик директорот на Државниот завод за статистика, Симовски и Адеми

Прес-конференцијата на портпаролот на Владата на Република Северна Македонија, Муамет Хоџа кoj ќе информира за одлуките од 137-та седница. 

На оваа прес-конференција ќе се обратат и директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски и заменик директорот на Државниот завод за статистика, Зирап Адеми со повеќе информации за Пописот на население, домаќинства и станови во Република Северна Македонија за 2020 година.

Прес-конференцијата ќе се одржи во среда (29.05.2019), во Медија центарот на Владата, со почеток во 11:30 часот. 

Календар Влада: 
Среда, Мај 29, 2019 - 11:30 to 12:30