МЗ Филипче и ЗМНР Жерновски ќе се обратат на 41. Пленарен состанок на здравствената мрежа на Југоисточна Европа

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и заменик министерот за надворешни работи Андреј Жерновски, утре (четврток, 20.06.2019) со почеток во 09:30 часот, ќе се обратат на 41. Пленарен состанок на здравствената мрежа на Југоисточна Европа за работната сила во здравството во регионот на ЈИЕ. 

Состанокот ќе се одржи во амфитеатарот во Министерството за надворешни работи и е во рамки на овогодинешното македонско претседавање (јули 2018 - јуни 2019) со Здравствената мрежа на ЈИЕ, а во координација со Извршниот Комитет и Секретаријатот на оваа регионална организација. 

Календар Влада: 
Четврток, Јуни 20, 2019 - 09:30 to 10:30