Церемонија по повод официјалното пуштање во употреба на автопатот Миладиновци - Свети Николе - Штип

На паркингот на хотел „Овче Поле“ во Свети Николе, ќе се одржи церемонија по повод официјалното пуштање во употреба на автопатот Миладиновци - Свети Николе - Штип. 

На настанот, свои обраќања ќе имаат претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Зоран Китанов и амбасадорката на Народна Република Кина, Јин Лисјен.

Календар Влада: 
Saturday, July 6, 2019 - 11:00 to 12:00