Одбележување на Денот на македонската револуционерна борба - 23 Октомври

Во среда (23.10.2019 година), по повод одбележувањето на Денот на македонската револуционерна борба - 23 Октомври, Владата на Република Северна Македонија организира свечено положување на свежо цвеќе на споменикот на Гоце Делчев во Градски парк - Скопје. Владината делегација ќе биде предводена од заменик-министерот за култура, Владимир Лазовски.

Свеченоста ќе започне во 11:00 часот. 

Календар Влада: 
Wednesday, October 23, 2019 - 11:00 to Thursday, October 24, 2019 - 11:45