Одбележување на почетокот со работа на фабриката „Баумер“ во ТИРЗ 1

Во четвртиј (31.10.2019) со почеток во 09:30 часот, ќе се одбележи започнувањето со работа на фабриката „Баумер“ во ТИРЗ Скопје 1. На настанот ќе се обрати претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, министерот за економија, Крешник Бектеши и директорот на ТИРЗ, Александар Младеновски.

Календар Влада: 
Thursday, October 31, 2019 - 09:30 to 10:30