Премиерот Заев ќе се обрати на Меѓународната научна конференција за македонски јазик

На 13.11.2109 со почеток во 10:00 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, ќе се обрати на отворањето на Меѓународната научна конференција „Македонски јазик - извор на филолошки и културолошки истражувања“, која ќе се одржи во Институтот за македонски јазик „Крсте Петков Мисирков“. 
 

Календар Влада: 
Среда, Ноември 13, 2019 - 10:00 to 10:30