Премиерот Заев со вицепремиерката Шекеринска е во работна посета на Стокхолм

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, придружуван од вицепремиерката Радмила Шекеринска денеска е во работна посета на Стокхолм, Кралството Шведска.

Предвидено е, во рамки на работната посета, премиерот Заев да се сретне со Стефан Лофвен, премиерот на Кралството Шведска.  

Претседателот на Владата, Заев и заменик-претседателката Шекеринска се поканети во Стокхолм и на Конвенцијата на Прогресивната алијанса, меѓународно движење на прогресивни, социјалдемократски и социјалистички сили од целиот свет, кои се заложуваат за модерна, демократска форма на отворена соработка со фокус на одржливиот развој, социјалната правда, можностите за младите луѓе, економијата, а на којашто ќе учествуваат повеќемина премиери и претставници на влади на европски земји и од светот.

Отворени се можности и за други билатерални средби на премиерот Заев во текот на работната посета на Стокхолм, којашто започнува со неговиот шведски колега, Лофвен.   

Календар Влада: 
E premte, Nëntor 15, 2019 - 00:00 to 23:45