Свечено отворање на фабриката Подгорка изградена со помош на европски финансиски средства

Утре 13.12.2019 со почеток во 10 часот во Фабриката Подгорка во Струга, премиерот Зоран Заев заедно со МЗШВ Трајан Димковски, директорот на платежната агенција Николче Бабовски и претставници од ЕУ ќе го означат почетокот на работа на Подгорка која е изградена со помош на европски финансиски средства и заслужено доби највисока финансиска поддршка од Мерката 3 - Инвестиции во преработка и маркетинг на земјоделските производи од ИПАРД 2 програмата, односно 2,2 милиони евра.

Календар Влада: 
E premte, Dhjetor 13, 2019 - 10:00 to E shtunë, Dhjetor 14, 2019 - 10:45