Обраќање на премиерот Зоран Заев на отпочнувањето на санација на колекторскиот систем и увид на новиот објект на Зелен пазар во Охрид

Во петок (20.12.2019) со почеток во 13:30 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев ќе извшри увид во отпочнувањето на санацијата на колекторски систем во Охрид, при што ќе има свое обраќање.

Непосредно после тоа, односно во 14:45 часот, премиерот Зоран Заев ќе направи увид на новиот објект на Зелениот пазар во Охрид, каде заедно со градоначалникот на Општина Охрид, Константин Георгиески и директорка на Зелен пазар, Кристина Крлеска Деспотоска ќе дадат заедничка изјава за медиуми.

Календар Влада: 
Петок, Декември 20, 2019 (Цел ден)