Присуство на премиерот Спасовски, вицепремиерот Дураки, министерот Бектеши, директорот на АД ЕСМ Ковачевски и управителот на ЕЛЕМ Турс Јусуфи на пуштањето во употреба на шестоседна жичница на Попова Шапка

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заменикот на претседателот во Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците Садула Дураки, министерот за економија Крешник Бектеши, генералниот директор на Електрани на Северна Македонија, Васко Ковачевски и управителот на ЕЛЕМ Турс Џемаиљ Јусуфи ќе присуствуваат на пуштање во употреба на шестоседна жичница на Попова Шапка.

Календар Влада: 
Wednesday, February 26, 2020 - 10:00 to Thursday, February 27, 2020 - 10:45