Премиерот Спасовски во работна посета на Гази Баба и Бутел, увид во работите на патот Раштак - Бутел и увид во работите на социјална зграда во Бутел

Ве информираме дека денеска (петок 10.07.2020 година) со почеток од 11:00 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски со градоначалникот на Општина Гази Баба, Борис Георгиевски и градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски ќе извршат увид во работите на патот Раштак - Бутел и притоа е планирано обраќање до медиумите на премиерот.

Локација за изјава за медиумите: надвозникот на обиколницата за Раштански лозја, 11:15 часот.

Потоа, со почеток од 11:30 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски со министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, директорот на Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор од значење за Републиката - Скопје, Кристијан Трајковски и градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски ќе направат увид во градежните работи на социјална зграда во Општина Бутел.

Изјавите се предвидени со почеток од 11:40 на локацијата на зградата.

Календар Влада: 
E premte, Korrik 10, 2020 - 11:00 to E shtunë, Korrik 11, 2020 - 11:45