Премиерот Спасовски ќе предводи делегација, ќе положи цвеќе и ќе се обрати пред споменикот на Слободата - на скопско Кале по повод Денот на Републиката – 2 Август, Илинден 2020

По повод државниот празник, Ден на Републиката – 2 Август Илинден 2020, претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски ќе се обрати на свеченоста, која ќе започне со положување свежо цвеќе пред споменикот на Слободата - „Сила, слава и победа“ во 10:05 часот.   

 

Календар Влада: 
E shtunë, Gusht 1, 2020 - 10:00 to E diel, Gusht 2, 2020 - 10:45