Обраќање на премиерот Зоран Заев на Меѓународната конференција за македонски јазик

На 20.10.2020 година со почеток од 10:00 часот во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков" претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев заедно со министерката за образование и наука, Мила Царовска ќе присуствуваат на Меѓународната научна конференција „Македонскиот јазик - извор на научни истражувања (дома и надвор)".

Календар Влада: 
E martë, Tetor 20, 2020 - 10:00 to E mërkurë, Tetor 21, 2020 - 10:45