Одбележување на 8 Декември - Св. Климент Охридски

На 08.12.2020 година (вторник) во 11:00 часот по повод свеченото одбележување на празникот 8 Декември - Св. Климент Охридски, делегација на Владата на Република Северна Македонија, во чиј состав ќе бидат Никола Димитров, заменик-претседател на Владата задолжен за европски прашања, Ирена Стефоска, министерка за култура и Бујар Османи, министер за надворешни работи, ќе положи свежо цвеќе пред споменикот на Св. Климент Охридски во НУБ „Св. Климент Охридски“.

Календар Влада: 
Tuesday, December 8, 2020 - 11:00 to Wednesday, December 9, 2020 - 11:45