Премиерот Заев ќе се обрати на Виенскиот економски форум

Денеска, 19.5.2021 (среда) со почеток во 16:00 часот започнува Виенскиот економски форум кој е посветен на Економскиот и инвестициски план за Западен Балкан. Премиерот Зоран Заев традиционално и годинава ќе обрати на Виенскиот економски форум во 16:30 часот и во 17:00 часот.

На Виенскиот економски форум воведни обраќања ќе имаат и Оливер Вархеји, еврокомесар за соседска политика и проширување на ЕУ,  Јанез Јанша, претседател на Владата на Република Словенија, Томас Арнолдер, извршен директор на Групацијата А1 Телеком Австрија, како и Петар Умундум, претседател на Виенскиот економски форум.

Календар Влада: 
Среда, Мај 19, 2021 - 16:00 to 17:00