Прес-конференција на премиерот Заев и економските ресори

На 29.05.2021 година (сабота), со почеток во 12:00 часот, премиерот Зоран Заев, ќе одржи прес-конференција на која ќе го претстави Интервентниот план за инвестиции 2021-2026.

На прес-конференцијата за новинарски прашања ќе присуствуваат и Фатмир Битиќи, заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Бесими, министер за финансии, Благој Бочварски, министер за транспорт и врски како и Крешник Бектеши, министер за економија.

Календар Влада: 
Сабота, Мај 29, 2021 - 12:00 to 13:00