Kovaçevski – Makron: Franca e përkushtuar në perspektivën europiane të Maqedonisë së Veriut

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë Veriore Dimitar Kovaçevski sot ka zhvilluar një bisedë telefonike me presidentin e Republikës së Francës Emanuel Macron, të cilit i ka uruar fitoren në zgjedhjet presidenciale dhe i ka uruar mandatin e dytë të suksesshëm si kryetar i shtetit.

Kryeministri Kovaçevski  uroi  zgjedhjen e kryeministres së Republikës së Francës, Elizabet Born dhe theksoi se që nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike 29 vjet më parë, të dy vendet kanë ushqyer marrëdhënie të forta dypalëshe.

Kryeministri Kovaçevski theksoi dialogun intensiv politik në vitet e fundit dhe angazhimin e presidentit Macron dhe Republikës së Francës në procesin e zgjerimit të BE-së dhe integrimit të Maqedonisë së Veriut.

Nuk ka kohë për të humbur, ranë dakord kryeministri Kovacevski dhe presidenti Macron, duke theksuar se vonesat e mëtejshme mund të kenë pasoja serioze rajonale dhe të hapin derën për rritjen e ndikimit të palëve të treta në rajon, duke e bërë çështjen e zgjerimit të BE-së me Ballkanin Perëndimor një çështje serioze të sigurisë

Në takim u bisedua edhe për marrëdhëniet dypalëshe, me vlerësimin se miqësia tradicionale mes dy vendeve është pasuruar me intensifikimin e bashkëpunimit ekonomik, i cili vitin e kaluar mori një kapitull të ri me hyrjen e Agjencisë Franceze për Zhvillim në Maqedoninë e Veriut.

Sa i përket marrëdhënieve dypalëshe, miqësia tradicionale mes dy vendeve, të përbashkëta Kovaçevski dhe Macron, është pasuruar me intensifikimin e bashkëpunimit ekonomik, i cili në vitin e kaluar mori një kapitull të ri me hyrjen e Agjencisë Franceze për Zhvillim në Maqedoninë e Veriut.