Премиерот Ковачевски ќе се обрати на традиционалната манифестација „Десет дена Крушевска Република“

Премиерот Димитар Ковачевски ќе се обрати на отворањето на традиционалната манифестација „Десет дена Крушевска Република“, која од 1-ви до 10-ти август се одржува секоја година во Крушево по повод големиот национален празник 2 Август, Денот на Републиката - Илинден.

Манифестацијата во организација на Општина Крушево, ја илустрира нашата богата култура, отсликувајќи и пренесувајќи го историското наследство на градот, истовремено изразувајќи го мултиетничкиот живот и заедништвото на различностите, на граѓаните кои тука живеат.
 

 

Календар Влада: 
Понеделник, Август 1, 2022 - 00:00 to 23:45