Прес-конференција на министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска

Ве известуваме дека денеска 15.11.2022 година (вторник), во 12:15 часот, прес-конференција ќе одржи министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска. На прес-конференцијата го покануваме и историчарот на уметноста, д-р Сашо Цветковски, од МАНУ.

Прес-конференцијата е по повод враќањето на 20 икони од Република Албанија и потпишаниот Договор за соработка.

Видеоматеријалот може да го преземете од преносот во живо со висока ХД-резолуција преку следниве линкови:

Прес-конференцијата на македонски јазик

Прес-конференцијата на албански јазик
 

Календар Влада: 
E martë, Nëntor 15, 2022 - 12:15 to 13:15