Во изминатото деноноќие произведени се 14.579 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 09.03.2023 година произведe 14.579 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 10.986 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.593 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 09.03.2023 година.