Премиерот Ковачевски во Битола на пуштање во употреба на регионалниот пат Битола- Меџитлија и во посета на компанијата „Лакталис“

На 20 декември 2023 година (среда) во 11:30 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Ејуп Рустеми ќе дадат изјави за медиумите по повод пуштањето во употреба на рехабилитираниот регионален пат Битола - Меџитлија.

На настанот ќе присуствува и министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска.

Линк до локацијата, во близина на граничниот премин Меџитлија.

Веднаш потоа, премиерот Ковачевски ќе ја посети компанијата „Лакталис“ -Битола, каде по обиколката на производството ќе даде изјава за медиумите.

Линк до локација, „Лакталис Компанија“- Индустриска ББ, Битола

Замолуваме медиумските екипи да пристигнат на првата локација во 11:15 часот.

Календар Влада: 
Среда, Декември 20, 2023 - 11:00 to 13:00