Пребарувај

Резултати од пребарувањето

 1. Ставрески: Повластената стапка на ДДВ ќе поттикне натамошна изградба на станови

  ... на повластената стапка на ДДВ за изградбата и првиот промет на станови е ... „Купи куќа купи стан“, каде дава субвенции за лицата кои ќе се решат  да ...

  01. Соопштенија

 2. Прес-конференција на вицепремиерот задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски

  ... и конкретна презентација за тоа што Владата го презема досега во ... уште 100 милиони евра ефтини кредити по поволни услови од камата од 5,5% ... дава рекордни земјоделски субвенции во висина од 130 милиони евра. ...

  01. Соопштенија

 3. Ставрески:Со „Купи куќа-Купи стан“ државата помага за решавање на животно прашање

  Има голем интерес за проектот „Купи куќа - купи стан“, преку ... како да ги искористат државните субвенции, рече Ставрески. Информира ...

  01. Соопштенија

 4. Подобро пари со мало задоцнување отколку воопшто да нема, интервју на премиерот Никола Груевсkи за „Дневник“

  ... а тоа е дека почна операцијата за анулирање на доцнењата на поврат на ДДВ ... да не намалуваме плати, пензии, субвенции и социјална помош, со пресметан ...

  01. Соопштенија

 5. Обраќање на премиерот Груевски на средбата со бизнис заедницата и стопанските комори

  ... видувања, анализи и информации за состојбите во економијата и ... во РМ. Потсетувам дека овие кредити се со субвенционирана камата до 5.5 ... тоа што понудивме сериозни субвенции за потенцијалниот концесионер, ...

  01. Соопштенија

 6. Обраќање на премиерот Никола Груевски пред стопанските комори

  ... видувања, анализи и информации за актуелните состојби и перспективите на ... на Владата со поволни кредити се покажа како најадекватен ... над 500 милиони евра во субвенции за земјоделците , при што ...

  01. Соопштенија

 7. Инфраструктура

  ... животни услови, без системи за снабдување со вода, фекални ... со социјални станови преку субвенции за изградба (50% од комуналниот ... до 150 м2), субвенции на камата од кредити за купување на стан на млади ...

  12. Програма

 8. Инфраструктура

  ... животни услови, без системи за снабдување со вода, фекални ... со социјални станови преку субвенции за изградба (50% од комуналниот ... до 150 м2), субвенции на камата од кредити за купување на стан на млади ...

  Основна страна

Филтрирај ги резултатите