Потпишување на договор со Европската инвестициска банка за 100 милиони евра евтини кредити за стопанството

Денеска со почеток во 12:00 часот, министерот за финансии Фатмир Бесими, потпретседателката на Европската инвестициска банка Лилјана Павлова и директорот на Развојната банка на Северна Македонија Кире Наумов, во присуство на евроамбасадорот Дејвид Гир ќе потпишат договор во вредност од 100 милиони евра за финансирање на проекти на мали и средни претпријатија.

Календар Влада: 
Monday, June 21, 2021 - 12:00 to 13:00