100 дена со граѓаните - 100 дена одговорност, грижа и сигурност

Во продолжение можете да дознаете повеќе за работата на Владата во период од првите 100 дена во новиот мандат во 2020 година.

Експозе на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев

Збрино експозе на претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со првиот заменик-претседател и министер за политички систем и односи меѓу заедниците Артан Груби, и со зaмeник-претседателот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски, и со заменик-претседателот за европски прашања Никола Димитров, ги презентираа остварувањата од работењето на Владата во првите 100 дена.


2. Министерство за образование и наука, прес-конференција на министерката Мила Царовска


3. Министерство за внатрешни работи, прес-конференција на министерот Оливер Спасовски.

 


4. Министерство за култура, прес-конференција на министерката Ирена Стефоска


4. Министерство за економија, прес-конференција на министерот Крешник Бектеши


5. Министерство за локална самоуправа, прес-конференција на министерот Горан Милевски.


6. Министерство за животна средина и просторно планирање, прес-конференција на министерот Насер Нуредини


7. Министерство за транспорт и врски, прес-конференција на министерот Благој Бочварски.


8. Министерството за информатичко општество и администрација, прес-конференција на министерот Јетон Шаќири.


9. Министерство за правда, прес-конференција на министерот Бојан Маричиќ.

10. Министерство за труд и социјална политика, прес-конференција на министерката Јагода Шахпаска.