Сервиси и услуги

 • Лични документи

  Електронско закажување на термини за лични документи и образци.

 • Мој термин

  Проверка на упати и слободни термини за лекарски прегледи.

 • ИПАРД програми

  Активни повици за претпристапна помош од ЕУ, наменета за рурален развој (ИПАРД).

 • Стипендии

  Информации за стипендии за ученици и студенти, како и потребни документи за пријава.

 • Изводи од матични книги

  Аплицирање за изводи од матичните книги по електронски пат.

 • Граѓански буџет

  Интерактивна визуелизација на Буџетот на Република Северна Македонија за 2019 година.

 • Е-систем за јавни набавки

  Активни постапки за јавни набавки и преглед на завршени набавки.

 • ЕНЕР

  Е-регистар на прописи каде можете да давате коментари на Предлог-закони.

Создаваме силна и правична економија која го поттикнува растот, создава работни места и ги поддржува најранливите.
Градиме држава која идните генерации ќе бидат горди да ја нарекуваат свој дом.
Eдно, правично и еднакво мултикултурно општество кое се грижи за различностите и обезбедува еднаков пристап до услугите и заштитата за сите.
Република Северна Македонија како еднаков партнер на меѓународната сцена - дел од просперитетниот, демократски и правичен свет, која нуди шанса за сите свои граѓани.
Работиме на трансформација на Владата и институциите, од затворени, во отворени и отчетни, а државната администрација ја професионализираме и департизираме.